Bezienswaardigheden

Caïro heeft veel bezienswaardigheden die je moet hebben bezocht als je in de stad bent. De staat vol met imposante moskeeën waarvan sommigen dateren uit 900 na Christus. Het hoogtepunt van de bezienswaardigheden in Caïro zijn de piramides van Gizeh, Bazaar Khan El-Khalili, Caïro tower, Citadel, Nilometer en het eiland Gezira. Voor al deze bezienswaardigheden is er extra informatie te vinden op de site.
Caïro staat vol van kleine eettentjes en knusse koffiehuisjes. Luxueus uit eten of een snelle snack, het kan allemaal. Hetzelfde geldt voor de keuze aan hotels, prijsklassen variëren enorm. Lees verder over de meest leuke restaurants, of kijk naar een overzicht van het aanbod van hotels in Caïro.

De achtergrond van Caïro is terug te leiden naar 3000 voor Christus. Vanaf toen is Egypte in handen geweest van verschillende beschavingen uit verschillende delen van de wereld. Al deze periodes hebben zijn erfenissen achtergelaten die nu nog steeds zichtbaar zijn in de stad. Lees uitgebreid verder over de achtergrond van Cairo.

Genoeg van de saaie piramides? Duik eens de drukke stad in!

Tip: