Feitentabel

Wil je álles weten over de Caïro? De meest bruikbare weetjes, van inwonertal tot hoogste berg, staan in de feitentabel.
Horeca

Cairo staat vol van kleine eettentjes en knusse koffiehuisjes. Luxueus uit eten of een snelle snack, in Cairo kan het allemaal. Hetzelfde geldt voor de keuze aan hotels, prijsklassen variëren enorm. Lees verder over de meest leuke restaurants in Cairo, of kijk naar een overzicht van het aanbod van hotels  in Cairo.

Achtergrond

De achtergrond van Cairo is terug te leiden naar 3000 voor Christus. Vanaf toen is Egypte in handen geweest van verschillende beschavingen uit verschillende delen van de wereld. Al deze periodes hebben zijn erfenissen achtergelaten die nu nog steeds zichtbaar zijn in de stad. Lees uitgebreid verder over de achtergrond van Cairo.

Klimaat

Cairo kent een vrij stabiel klimaat met eigenlijk maar twee seizoenen, de zomer en de winter. Temperaturen wisselen in de seizoenen van de 15 graden tot de 50 graden. Meer lezen over de temperaturen in elke maand, of over de regenval in Cairo? Lees dan verder over het klimaat in Cairo.
Praktisch

Je moet natuurlijk aan een heleboel denken als je op vakantie gaat buiten Europa. Heb je vaccinaties nodig? Hoe zit het met het regelen van visa? En wat zijn de dagelijkse gebruiken in het land waar je rekening mee moet houden? Op al deze vragen vind je een antwoord als je verder leest over praktische informatie over Cairo.