Restaurants

Egypte staat misschien niet bekend om zijn welontwikkelde keuken zoals andere landen in het Midden Oosten, er zijn er genoeg restaurants in Cairo waar je goed kunt eten. Wil je lekker en uitgebreid eten in een sfeervol restaurant in Cairo, dan kan de reiziger hier zeker zijn hart ophalen. Wil je juist een simpele en snelle hap, ook dan zit je goed. Naast restaurants in Cairo die de Egyptische klassiekers serveren, kun je ook terecht in restaurants die pasta’s, pizza’s of Thais serveren. Of ga, net als vele Egyptenaren zelf doen, je eten halen bij de straatkarren, afhaalbalies of bij de fruit- en groente markt. Wat je betaald in restaurants in Cairo is volledig afhankelijk van wat je zelf wilt besteden, voor elk budget is wat.
Restaurants in centraal Caïro

Restaurant Alfi Bey 
De beste typisch Egyptische keuken vindt je in restaurant Alfi Bey in Centraal Cairo. Ze bestaan al meer dan zestig jaar en zijn gespecialiseerd in kebab en kofta gerechten. Verder serveren ze gevulde duif, lamskoteletten en gegrilde kip.
3 Sharia Alfy, Downtown

Felfela Restaurant 
Erg populair onder reizigers is het Felfela Restaurant in Centraal Cairo. Je wordt eerst overvallen door de kitscherige meubels en kleuren om je heen, waarna je kunt genieten van een goede fuul, een bonenschotel.
15 Hoda Sharawy

Restaurant Samakmak
De echte visliefhebber moet een bezoek brengen aan Samakmak, een goed visrestaurant in Centraal Cairo. Het heeft een intieme ambiance en een topselectie van verse vissen.
92 Ahmed Orabi

Restaurants in Gizeh

Restaurant Fish Market
Selecteer je eigen verse vis bij Fish Market en geniet vervolgens van je heerlijke maaltijd met sprankelende uitzichten over de Nijl.
Kornich El-Maadi

Restaurant Khan El Khalili
Bij Khan El Khalili geniet je tijdens het eten van fantastische uitzichten over de piramiden van Gizeh. Dit restaurant heeft een uitgebreid menu van Italiaans tot Indiaas.
Mena House Oberoi, Gizeh

Restaurants in islamitisch Caïro

Restaurant Citadel View
Eten terwijl je van een geweldig uitzicht geniet? Ga naar restaurant Citadel View in Islamitisch Cairo met een groot terras. Proef de traditionele Egyptische keuken, hier met name gekenmerkt door de gegrilde items.
Slaeh Salim Street

Restaurant Egyptian Pancake House
Voor de zoetekauwer wordt restaurant Egyptian Pancake House in Islamitisch Cairo aanbevolen. De beste fateer, zoete pannekoeken, worden hier geserveerd.