Vakantie

Caïro, de hoofdstad van Egypte, is een erg bijzondere stad en kent verschillende kanten. Deze stad inclusief zijn buitenwijken bezit meer inwoners dan in heel Nederland! de stad is in allerlei opzichten erg overweldigend en staat vol met prachtige gebouwen, je vindt er zowel de meest bijzondere religieuze gebouwen als de meest imposante wolkenkrabbers. De stad zit vol contrast, zo ruik en proef je zowel de stof van de woestijn, de geur van typische specerijen, als de uitlaatgassen; het verkeer in Caïro is namelijk echt een chaos.
Bezienswaardigheden

Tijdens je vakantie in Caïro valt er ontzettend veel te bezoeken zoals bijvoorbeeld de Kahn el-Khalili Bazaar. De bazaar is haast een stad op zich te noemen en is dan ook een van de grootste markten van de wereld. Bij een vakantie aan Caïro hoort natuurlijk ook een bezoek aan piramides. De wereldberoemde Gizeh piramides zijn zeker een bezoekje waard. Ze zijn gelegen op een intens bijzondere plek.

Cultuur

Tijdens je vakantie in Caïro zul je duidelijk de invloed van de religie op het dagelijks leven mee maken. De religie is al lang niet meer zo duidelijk aanwezig zoals dat op het platteland is in Egypte maar verbaas je niet wanneer er een oproep tot gebed door de luidsprekers klinkt.

Groepsreizen Egypte zijn erg populair, tijdens je vakantie in Caïro is er van alles te beleven en te zien, bezoek de antieke tempels, de wereldberoemde graftombes en natuurlijk de Egyptische piramides.

Ook in andere delen van Egypte kun je genieten van dit prachtige land. Zo kun je een cruise maken op de Nijl en zijn er tal van mogelijkheden rondom de rode zee voor een heerlijke zonvakantie in Egypte.

Boek jouw welverdiende vakantie!