Het Weer

Het weer in Caïro, aan de oevers van de Nijl, wordt gekenmerkt door een woestijn klimaat. Maar de Nijl heeft zeker ook zijn invloed op het weer, de Nijl zorgt namelijk voor een hoge luchtvochtigheid en de kans op sterke windvlagen. Met deze windvlagen komt ook het Sahara stof, ook wel Khamseen genaamd. De maanden maart en april zijn het meest beducht voor dit soort weer. De zomermaanden in Caïro, mei tot en met oktober, zijn warm, met temperaturen tussen de 20 en 40 graden. Het weer in de wintermaanden, november tot en met april, is nog steeds heel aangenaam met temperaturen tussen de 15 en 20 graden. Houdt er wel rekening mee dat de temperatuur in de nachten flink kunnen dalen, tot ongeveer 5 graden. Het gedeelte New Caïro is hoger gelegen, het weer in dit gedeelde van Caïro is daarom koeler dan de rest van de stad.

Het weer in de wintermaanden in Caïro, november tot en met april, is nog steeds heel aangenaam met temperaturen tussen de 15 en 20 graden.
Ligging

Caïro is de hoofdstad van Egypte en is op de kaart terug te vinden in het noorden van Egypte. Op de kaart is terug te zien dat Caïro is gelegen aan de oostelijke oever van de Nijl, ten zuiden van waar de delta van de Nijl ontstaat. Wanneer je vanuit Caïro naar het zuiden op de kaart gaat, kom je in Memphis, een authentieke Egyptische stad. Wanneer je op de kaart in westelijke richting gaat, kom je bij de stad Gizeh met de beroemde piramides. Caïro beslaat op kaart 215 km2, en is daarmee de grootste stad in Afrika en zelfs tot een van de grootste steden in de wereld. Het totaal aantal inwoners is niet bekend, aangezien er zich vele illegale immigranten bevinden. Het totale inwoneraantal wordt geschat op zeker 17 miljoen. Caïro heeft dankzij deze immense omvang op kaart en de vele inwoners de bijnaam ‘Um ad-Dunya’ gekregen, ook wel moeder van de aarde.
Kaart